Haaruitval bij chemotherapie

Begin je binnenkort met chemotherapie? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je te maken krijgt met haaruitval. Haaruitval door chemotherapie kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven.

Bij Confident Haarzorg in Enschede zorgen wij dat je tijdens én na chemotherapie zelfverzekerd over straat kunt met een passende oplossing voor jouw situatie. Dit kan bijvoorbeeld een chemo hoofdbedekking zijn of een haarwerk dat aansluit bij jouw huidige kapsel.       

ervaring pruik chemo

Haaruitval door chemotherapie

Haaruitval door chemo begint doorgaans 18 dagen (2 tot 3 weken) na de eerste chemokuur. Maar wanneer haaruitval door chemotherapie daadwerkelijk optreed, is zeer verschillend en zal voor iedereen anders zijn. Wij raden aan om niet te wachten tot de eerste chemokuur, maar om voor de tijd langs te komen in onze haarwerksalon. Onze haarwerkspecialisten kunnen dan alvast de mogelijkheden bespreken en laten zien. Op basis van jouw eigen haarkleur, haardikte en kapsel kiezen wij samen een haarwerk dat perfect bij je past. In ons modellenboek vind je alvast een voorproefje van alle mogelijkheden. 

Het haarwerk van jouw keuze is vrijblijvend 6 weken te reserveren. Zodra haarverlies door chemo optreedt, bel je ons voor een afspraak en plannen we deze gelijk in om het haarwerk aan te meten. Dit gebeurt doorgaans nog dezelfde dag! Overigens hoef je niet bang te zijn dat een pruik de groei van het eigen haar in de weg staat. Integendeel: een haarwerk houdt de hoofdhuid warm en bevordert hierdoor juist de haargroei.

En verlies je het haar niet? Dan vervalt de reservering gewoon!

Andere oplossingen bij haarverlies door chemo

Naast een haarwerk is een chemo hoofdbedekking een veel gekozen oplossing bij haaruitval. Dit omdat je bijvoorbeeld niet alle dagen een haarwerk wilt dragen, in de nacht comfortabel wilt slapen of tijdens dagen met een gevoelige hoofdhuid een zachte oplossing wilt. Chemo hoofdbedekkingen zijn verkrijgbaar in onze haarwerksalons, maar ook in onze webshop. Het voordeel van online bestellen, is dat je hiervoor het huis niet uit hoeft. Wij hebben een ruime collectie comfortabele:

Heb je vragen over de verschillende soorten stoffen of een andere vraag? Neem gerust contact met ons op via de chat of 053 - 488 44 08.

De beste verzorgingsproducten voor jouw situatie

Tijdens chemotherapie is het gebruik van de juiste verzorgingsproducten essentieel. Omdat de hoofdhuid gevoelig is raden wij altijd aan om met een speciale milde shampoo wat wassen. Zo hebben wij speciale verzorgingsproducten, ook voor nieuwe haren na de beëindiging van een chemokuur, bijvoorbeeld Vivid ShampooBioclenz Shampoo of Hydroclenz Shampoo van Mediceuticals.