Haaruitval door maagverkleining

Maar liefst 90% van de personen die een maagverkleining ondergaat krijgt te maken met haaruitval. Doorgaans start haaruitval kort na de operatie tot ongeveer 6 maanden na de maagverkleining.

Haaruitval door maagverkleining

Waarom haaruitval na een maagverkleining?

In tegenstelling tot wat velen denken, komt haaruitval na een maagverkleining niet door een tekort aan voedingsstoffen. Tijdens een maagverkleining treden er hormoonveranderingen op die de oorzaak zijn van haaruitval. Aanvullen met voedingssupplementen om haaruitval te voorkomen heeft dus geen zin.

Wat te doen bij haaruitval?

Haarverlies bij een maagverkleining is helaas niet te voorkomen. Binnen een jaar zal het haarverlies ogenschijnlijk stoppen. Wel kun je het haar en de hoofdhuid extra verzorgen met de juiste producten van Mediceuticals uit de Hair Restoration lijn of For Women lijn (speciaal ontwikkeld voor vrouwen). Deze verzorgingsproducten minimaliseren haarverlies en stimuleren nieuwe haargroei.

Vergoeding bij haaruitval door maagverkleining

Wanneer je last hebt van haaruitval door maagverkleining maak je in de meeste gevallen aanspraak op een vergoeding voor een haarstuk of haarwerk. Vraag hiernaar bij uw huisarts die ook uw medische verklaring heeft verzorgd voor de obesitaskliniek. Met een medische verklaring kunnen wij vervolgens voor je declareren. 


Ervaring met haaruitval door maagverkleining

Haaruitval kan een onzeker gevoel meebrengen, je haar maakt je tenslotte tot de persoon die je bent. Wij zien steeds vaker mensen met haaruitval na een maagverkleining bij ons in de salon.
In onze salon hebben wij daarom inmiddels ruime ervaring met haaruitval na een maagverkleining en weten we daarom ook dat dit patroon bij ieder mens verschillend kan zijn! Sommige mensen ervaren voor een korte periode haaruitval, waar anderen al meer dan een jaar kampen met dit probleem.


haaruitval na maagverkleining

Klantervaring

Zo kwam Jacqueline bij ons terecht vanuit de obesitaskliniek. 4 Maanden na de gastric bypass operatie begon ze last te krijgen van haaruitval. De lengtes en punten van het haar werden steeds dunner en daardoor werd ze erg onzeker.

“Ik was radeloos... ik had juist de stap gezet naar een gezonder leven en uiterlijk, dat mijn haar nu achterbleef was echt vreselijk. In de spiegel kijken deed ik niet, ik werd er zo ongelukkig van.”
Jacqueline is uiteindelijk met een kleine haaroplossing geholpen en heeft dit deels vergoed gekregen vanuit haar zorgverzekeraar.

Ieder verhaal is anders... Ons doel is dat jij je weer fijn voelt en met zelfvertrouwen de deur uit kunt gaan!


Kamp jij met haaruitval na een maagverkleining of heb je vragen?

Maak een afspraak in onze salon via het afspraakformulier of bel ons op 053 - 488 44 08.