Vitaminetekort haaruitval

Heb je last van haaruitval door een gebrek aan vitamines? Confident Haarzorgt helpt met advies voor jouw haarprobleem! 

Bao-Med

Bao-Med

BAO-MED voedingssupplement verbetert het haar, de huid en de nagels.

  • Hoofdingrediënt; baobabpoeder
  • Verrijkt met Biotine, Zink en Foliumzuur

Haaruitval door vitaminegebrek

Vitamine-B tekort haaruitval

B-vitamines zijn van belang voor de vorming van hemoglobine en rode bloedcellen. Het bloed transporteert zuurstof door het lichaam, waaronder naar de haarzakjes. Daarnaast zijn B-vitamines nodig voor het immuunsysteem, een goede stofwisseling en het functioneren van het zenuwstelsel en de hersenen. Een tekort aan vitamine-B kan zich uiten in de volgende symptomen zoals haaruitval, ontstekingen van de slokdarm, vermoeidheid en concentratieproblemen. 

Haaruitval door tekort aan Biotine

Bij een tekort aan Biotine (vitamine B8) kan haaruitval ontstaan. Naast haaruitval, is een tekort aan Biotine ook te herkennen aan broze nagels en rode schilferige uitslag rond de mond, neus en ogen. Een tekort aan Biotine vul je eenvoudig aan met voedingssuplementen die Biotine bevatten.

Haaruitval ijzertekort

Als het lichaam een tekort aan ijzer heeft kan het niet meer goed functioneren. IJzer is van belang bij de vorming van hemoglobine, een eiwit. Dit zorgt voor het transport via het bloed van zuurstof door het hele lichaam. Een tekort zorgt ervoor dat dit verstoord wordt. Enkele verschijnselen bij ijzertekort zijn, een bleke huid, snel buiten adem zijn, rusteloze benen of haaruitval

Vaak is het lichaam een dreigend ijzertekort al vóór, door op dat moment meer ijzer uit eten te halen. Het is bovendien niet altijd direct duidelijk. Pas als er lange tijd minder ijzer actief is in het lichaam en de voorraad is flink is afgenomen zijn de verschijnselen zoals haaruitval pas zichtbaar.

Onze hoofdhuid specialist

Onze hoofdhuid specialist

Inge

"Door het gebruik van de juiste verzorgingsproducten is binnen slechts enkele weken al een verschil te zien."

Oplossingen tegen haaruitval door vitaminetekort 

Vitamine B

Wanneer haaruitval is veroorzaakt voor een vitamine-B tekort, zal de haargroei op den duur weer herstellen wanneer het tekort is aangevuld. Hier kan wel wat tijd over heen gaan. Een goede verzorging van de hoofdhuid en het haar is dan essentieel om het haarverlies binnen de perken te houden.

Onder goede verzorging geldt, zorg voor een schone hoofdhuid en eet gezond, zodat haarzakjes maximaal doorvoed worden. En gebruik kwalitatieve verzorgings- en stylingproducten die de doorbloeding van de hoofdhuid stimuleren en zorgen dat haarzakjes niet verstopt raken. 

IJzer

Ook haaruitval door ijzertekort zal geleidelijk afnemen als het ijzergehalte op peil is. Ook hierbij geldt, het haar en de hoofdhuid in de beste conditie houden met de juiste verzorgingsproducten om het haarverlies te minimaliseren. 

Gratis hoofdhuid analyse

Gratis hoofdhuid analyse

Maak een afspraak voor een gratis haaranalyse (scope analyse) en krijg direct advies voor jouw haarprobleem. 

Meer informatie