Frontale fibroserende alopecia

Frontale fibroserende alopecia (FFA) is een vorm van haaruitval die gekenmerkt wordt door verlies van haren aan de voorzijde en zijkanten van de hoofdhuid met verlittekening. De haarlijn trekt omhoog. FFA treft meestal postmenopauzale vrouwen boven de leeftijd van 50. Onze professionele haarwerkspecialisten adviseren u graag over de eventueel te nemen stappen en mogelijke oplossingen.


frontale alopecia oplossing

Actieve en rustige periodes

Deze vorm van haaruitval is zeer ernstig; het haar komt niet meer terug zoals bij alopecia areata. Bij Frontale fibroserende alopecia ontstaan littekens in de huid door ontstekingen. Bij deze littekenvorming gaan de haarzakjes verloren waardoor geen haren meer kunnen groeien op die plekken. Frontale fibroserende alopecia kent vaak afwisselend actieve en rustige periodes.

De oorzaak van frontale fibroserende alopecia

Hoe FFA precies ontstaat is niet bekend. Men vermoedt dat het veroorzaakt wordt door een auto-immuunreactie waarbij onderdelen van de haarzakjes worden aangevallen door het eigen afweersysteem. Waarom de aandoening zich uitsluitend presenteert in de voorste haarlijn en in hoeverre verandering van de hormoonbalans in de menopauze een rol speelt is niet duidelijk.

Onze oplossingen bij frontale fibroserende alopecia

Om uw zelfvertrouwen weer terug te krijgen kiezen veel mensen die te maken hebben met frontale fibroserende alopecia voor een pruik of haarstuk. Dit is een snelle oplossing die u goed op weg helpt uw dagelijks leven weer volledig aan te kunnen. Wij bieden een zeer ruime selectie haarwerken van hoge kwaliteit met een perfect draagcomfort. U kunt ook bij ons terecht voor de beste verzorgingsproducten die uw hoofdhuid en haar (en eventuele haarwerk) op de juiste manier verzorgen.

Maximale privacy

Kiest u voor een haarwerk van Confident Haarzorg? Dan kiest u voor een volledig persoonlijke benadering. Onze dienstverlening kenmerkt zich door o.a.:

  • Eerlijk & helder advies
  • Maximale privacy
  • Geen volle wachtkamers

Wilt u meer weten of heeft u behoefte aan advies? Stap een keer bij ons binnen, neem contact met ons op via het contactformulier of maak een afspraak.