Haaruitval overgang (menopauze)

De overgang en haaruitval: een veel geziene combinatie... Veel vrouwen krijgen tijdens de menopauze te maken met haarverlies. De oorzaken en behandelingen van haarverlies lopen uiteen en zijn van allerlei factoren afhankelijk. Laat u adviseren door Confident Haarzorg voor de beste oplossing in uw situatie.

Oorzaken overgang en haaruitval

De oorzaken van haarverlies dat optreedt tijdens en na de overgang verschillen. Een hoofdhuid- en haaranalyse geeft meer inzicht en sluit bepaalde zaken uit. Bij Confident Haarzorg staat een unieke haaranalysecomputer. Bovendien hebben onze medewerkers veel ervaring met haaruitval en de diverse oorzaken. Het resultaat? Een oplossing op maat, maar ook begeleiding van A tot Z.

Andere redenen en vormen

De meeste vrouwen ervaren wisselende periodes met meer of minder haaruitval. IJzertekort of schildklierafwijkingen gaan regelmatig gepaard met de overgang en kunnen ook tot haaruitval leiden. Bovendien zijn er ook andere oorzaken van haaruitval hetgeen niet direct samenhangt met de overgang zelf, maar wel voorkomt bij vrouwen in de overgang. Denk hierbij aan:

Androgene haaruitval

Haaruitval tijdens de overgang kan een vorm van androgene haaruitval zijn. De hormoonhuishouding verandert tijdens de menopauze, waarbij de productie van oestrogenen sterk afneemt en de aanwezige androgenen relatief toenemen. Door deze verandering wordt het haar dunner. Het is vaak een erg langzaam voortschrijdend proces en valt niet altijd direct op.

Behandelingen haaruitval tijdens overgang

De behandelingen van haarverlies in de overgang lopen uiteen en hangen helemaal af van de exacte oorzaak. Een haarwerk kan een oplossing zijn, al dan niet tijdelijk, zodat u zich weer een stuk zelfverzekerder voelt. Bij ons heeft u de keuze uit een grote hoeveelheid haarstukken en haardelen op maat, die passen bij uw uitstraling en uw leeftijd. Bovendien selecteren wij alleen de beste haarproducten die uw hoofdhuid, haar of haarwerk op de juiste manier verzorgen. Wilt u meer weten? Breng gerust een bezoek aan onze zaak in Enschede of neem contact met ons op.

Bent u in de overgang en heeft u last van haarverlies of dunner wordend haar? De specialisten van Confident Haarzorg staan voor u klaar. Tijdens een persoonlijk gesprek analyseren wij uw haarprobleem en nemen wij de mogelijkheden (en eventuele behandelingen) met u door.