Alopecia totalis

Alopecia totalis is een aandoening waarbij haarverlies optreedt. Heeft u of iemand in uw naaste omgeving last van deze vorm van alopecia? De specialisten van Confident Haarzorg vertellen u graag tijdens een persoonlijk adviesgesprek meer over het dragen van een pruik en de beste verzorgingsproducten voor uw hoofdhuid.

Wat is alopecia totalis?

Al het haar op het hoofd valt bij deze vorm van alopecia uit. Het wordt meestal als een heftigere variant van alopecia areata (pleksgewijs haarverlies) beschouwd. Valt meer dan alleen het hoofdhaar uit (het lichaamshaar) dan spreken we over alopecia universalis. Het treedt vrij plotseling op - bijvoorbeeld als gevolg van een stressfactor - maar ook geleidelijk.


alopecia totalis oplossing

Oorzaken alopecia totalis

De precieze oorzaak is niet bekend. Men veronderstelt dat Alopecia totalis een auto-immuunstoornis is. Daarnaast worden genetische factoren gesuggereerd. Het komt voor bij mannen en vrouwen en kan tot psychologische en emotionele problemen leiden. Uw gevoel over uw eigen verschijning vraagt om een flink aanpassingsvermogen.  

Kosteloze diagnose

Heeft u last van alopecia totalis en bent u op zoek naar een oplossing? Confident Haarzorg biedt oplossingen voor ieder type haaruitval. Kampt u met specifieke hoofdhuid- of haarproblemen? U bent van harte welkom (liefst op afspraak) voor een kosteloze diagnose via onze haaranalysecomputer. Hiermee kunnen wij de conditie van uw haar, haarzakjes en hoofdhuid analyseren. Op basis van deze analyse geven wij u een gefundeerd advies over producten die de gezondheid van uw hoofdhuid verbeteren en de haargroei stimuleren. Na vier tot zes weken kijken wij of de behandeling aanslaat of dat wij moeten overgaan op een andere behandeling.

Onze oplossingen

De specialisten van Confident Haarzorg helpen u graag met een persoonlijke oplossing, zoals:

  • Een haar- en/of hoofdhuidbehandeling
  • Haarstuk of pruik op maat – met of zonder medische indicatie.
  • Natuurlijke behandel- en haarproducten 

Wat de geschikte oplossing voor u ook wordt; wij zorgen ervoor dat u zich weer mooi voelt. Voortaan gaat u vol zelfvertrouwen weer de deur uit!

Persoonlijk advies

Onze service gaat verder dan alleen raad over (en styling van) haarwerk. Wij geven u graag uitvoerig persoonlijk advies. En wist u dat wij u ook op weg helpen met alle zaken rondom de verzekering. Wel zo prettig! Daarnaast bent u bij ons ook verzekerd van:

  • Eerlijk en duidelijk advies
  • Maximale privacy
  • Geen volle wachtkamers

Wilt u meer weten? Kom bij ons langs in Enschede of maak een afspraak!