Kaalheid

Kaalheid ontstaat als er sprake is van meer haaruitval dan aanmaak van nieuwe haren. Belangrijk om te vermelden is dat haaruitval een natuurlijk proces is. Normaal gesproken heeft u 100.000 tot 150.000 haarzakjes op uw hoofd. Het is gebruikelijk dat er ongeveer 50 tot 100 haren per dag uitvallen. Zijn dit er veel meer? Dan spreekt men van overmatig haaruitval. Wanneer haren overmatig uitvallen en niet worden vervangen door nieuw haar wordt u kaal. Kampt u of iemand in uw omgeving met beginnende of plotselinge kaalheid? De specialisten van Confident Haarzorg staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op en wij adviseren u graag over een passende oplossing

Kaalheid bij mannen en vrouwen

Onderzoek heeft uitgewezen dat gemiddeld 70% van de mannen en 40% van de vrouwen ooit te maken krijgt met een bepaalde vorm van kaalheid. De meest bekende vormen van kaalheid zijn alopecia androgenetica (mannelijk type haaruitval) en pleksgewijze kaalheid (alopecia areata). Bij mannen ontstaan eerst inhammen bij het voorhoofd of een kalende kruin. Vrouwen worden daarentegen eerst kaal op het midden van het hoofd. Dit type wordt ook wel HVP genoemd (Haaruitval volgens het Vrouwelijke Patroon).

Oorzaken van kaalheid

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van kaalheid:

  • Hormonen. Het hormooon dihydrotestosteron is de oorzaak van het mannelijke type haaruitval (alopecia androgenetica). Bij mannen leidt deze vorm van erfelijke kaalheid tot inhammen of een steeds groter wordende kale plek op de kruin. Bij vrouwen uit het zich over het hele hoofd: het haar oogt dunner.
  • Tijdelijke haaruitval. Dit ontstaat bijvoorbeeld door stress, koorts, tijdens een zwangerschap of als bijwerking van bepaalde geneesmiddelen (bijvoorbeeld chemo).
  • Pleksgewijze haaruitval (Alopecia areata) openbaart zich vaak na spanningen. Het uit zich in kale plekken op het hoofd, wenkbrauwen of andere lichaamsdelen. Pleksgewijze haaruitval geneest na verloop van tijd vanzelf, tenzij er sprake is van volledige kaalheid.

Oplossingen bij kaalheid

Kaalheid is soms tijdelijk, maar kan ook permanent zijn. Om weer het zelfvertrouwen terug te krijgen kiezen veel mensen die te maken hebben met kaalheid voor een pruik of haarstuk. Dit is een snelle oplossing die u helpt uw leven weer volledig aan te kunnen. Weet u niet welk haarstuk of welke pruik u nodig hebt? Wij bieden een zeer ruime selectie aan haarwerken van kwaliteit met een hoog draagcomfort. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de beste verzorgingsproducten die uw hoofdhuid en haar (en eventuele haarwerk) op de juiste manier verzorgen. Kortom: begeleiding op maat. En heeft u vragen of hulp nodig bij uw keuze? Neem dan gerust contact met ons op!