Inhammen

Inhammen, het is vooral voor mannen een nachtmerrie. Inhammen staan symbool voor verlies van vitaliteit en beginnende ouderdom. Heeft u ook last van (beginnende) inhammen? Dan is het logisch dat het u onzeker maakt, ondanks dat het een veel voorkomend fenomeen is. Kom bij ons langs of maak een vrijblijvende afspraak. Onze professionele haarwerkspecialisten adviseren u graag over de eventueel te nemen stappen en mogelijke oplossingen.

De oorzaak van inhammen

Een inham is een driehoekige kale plek die wordt veroorzaakt door een teruglopende haargrens. Het ontstaat net boven de slaap. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen kunnen inhammen krijgen.

Vaak zijn inhammen het eerste teken van androgene of erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Bij erfelijke kaalheid trekt de haargrens na verloop van tijd terug tot een denkbeeldige lijn tussen de oren. De kruin wordt kaal, maar er blijft wel haar op uw achterhoofd en rond uw oren.

Er zijn twee types erfelijke kaalheid:

  • Type 2. Bij dit type valt het haar alleen uit in korte driehoekige gebieden boven de slapen in combinatie met (tijdelijke) haaruitval aan de voorzijde van het hoofd.
  • Type 3. De haarlijn trekt verder terug dan de denkbeeldige lijn tussen de oren. Hierbij is geen sprake meer van inhammen maar van echte kaalheid.

Onze oplossingen bij inhammen

Inhammen zijn ingrijpend en hebben vaak veel invloed op uw dagelijks leven. Onze specialisten helpen u graag met een vrijblijvend advies. Wij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen met uiteenlopende haarproblemen, waaronder inhammen. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Dit varieert van haar op maat, zoals op maat gemaakte pruiken of haarwerken voor mannen of vrouwen tot speciale salonbehandelingen. Ook bieden wij verschillende speciale haarproducten aan. Wij geven u niet alleen raad over (en styling van) haarwerk, maar ook een luisterend oor en uitvoerig persoonlijk advies!

Pruiken en haarwerken

Bij inhammen bieden haaraanvullingen of pruiken vaak een passende oplossing. Confident Haarzorg heeft een compleet pakket aan haarstukken, zoals:

Wij bespreken alles wat u wilt weten en natuurlijk de mogelijke oplossingen. Wij helpen u ook graag op weg met alle zaken rondom de verzekering. Wel zo prettig!