Haaruitval na zwangerschap

Haaruitval na of tijdens de zwangerschap is heel normaal. Hormonen gaan met u op de loop en daardoor kunt u last hebben van (extreme) haaruitval. Houdt het haarverlies langer aan dan verwacht? Dan kan een analyse van het haar en de hoofdhuid vaak veel vertellen. Kom gerust eens langs bij Confident Haarzorg in Enschede voor een persoonlijk gesprek.

Haaruitval zwangerschap

Veel vrouwen merken dat hun haar tijdens de zwangerschap dikker wordt. Waarom dat precies zo is, weet men niet, maar het heeft mogelijk te maken met een verandering van het aantal haren in de rustfase. Hoe dan ook fluctueert de hormoonhuishouding van de vrouw tijdens de zwangerschap en daarmee de haarsituatie, die overigens voor elke vrouw anders kan zijn.

Enkele maanden na de bevalling verliezen veel kersverse moeders extra veel haren. Of de haardikte dan weer “normaal” wordt zoals het vóór de zwangerschap was, weet men vooraf niet zeker. Het is ook onbekend of het voorkomen had kunnen worden.

Haaruitval na bevalling is normaal

Gemiddeld houdt de haaruitval na de bevalling zo’n 6 maanden (soms wel een jaar) aan en stopt het vanzelf weer. Is de haaruitval té extreem en belemmert het u in het dagelijks leven? Bezoek dan onze salon in Enschede en laat u vrijblijvend adviseren. U kunt bij ons terecht voor duurzame verzorgingsproducten van de allerbeste kwaliteit die uw haar weer in de beste conditie houden. Soms kan een tijdelijk haarwerk (zoals een pruik) een oplossing voor u zijn.

Confident Haarzorg staat voor u klaar

Als u met een professional over uw probleem wilt praten staan onze specialisten voor u klaar. Bovendien kunnen wij tijdens een hoofdhuid- en haaranalyse onderzoeken of er niet iets anders aan de hand is, maar ook adviseren hoe u uw haar het beste kunt verzorgen.

Bekijk bijvoorbeeld onze:

Persoonlijke aandacht staat bij ons centraal. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze dienstverlening of maak een afspraak.