Alopecia diffusa

Alopecia diffusa

Bij alopecia diffusa vallen er over de gehele hoofdhuid meer haren uit dan normaal. Heeft u met deze vorm van haaruitval te maken? Laat u adviseren door Confident Haarzorg over de beste oplossing in uw situatie.

Wat is alopecia diffusa?

Soms treedt er verspreid over het hele hoofd haaruitval op in tegenstelling tot haaruitval bij alopecia areata, waar het pleksgewijs is. Deze “verspreide” (oftewel diffuse) manier van haaruitval heet alopecia diffusa, waarbij zich meer haren in de rustfase bevinden dan gebruikelijk. Het is vaak tijdelijk en er is mogelijk sprake van telogeen effluvium (haaruitval door stressfactoren).

Oorzaken alopecia diffusa

De belangrijkste oorzaken van alopecia diffusa zijn:

  • Een ernstige ziekte (of andere psychische of lichamelijke belasting)
  • Geneesmiddelen
  • Schildklierproblemen
  • Vitaminegebrek (komt in Nederland minimaal voor)

Ongeacht de oorzaak wordt het haar in alle gevallen bij alopecia diffusa dunner. Behandeling bestaat over het algemeen uit het wegnemen van de oorzaak. Sommigen kiezen ervoor (om de periode van dunner haar te overbruggen) een pruik te gaan dragen.

Persoonlijke benadering

Bij Confident Haarzorg nemen wij de tijd voor u. Wij kiezen altijd voor een persoonlijk benadering in één van onze salons. Hier analyseren wij uw haar en de hoofdhuid. Op deze manier onderzoeken wij of een behandeling tegen uw haarprobleem werkt. Vervolgens helpen wij u met de vervolgstappen. Denk hierbij aan het aanschaffen van producten, een hoofdhuidbehandelingen, maar ook eventuele haarstukken, afhankelijk van de persoonlijke analyse. Daarnaast helpen wij u ook graag op weg met alle zaken rondom de verzekering, wel zo prettig!

De voordelen van Confident Haarzorg

Wilt u uw haaruitval tegengaan? Dan bent u bij ons verzekerd van:

  • Eerlijk en duidelijk advies
  • Maximale privacy
  • Geen volle wachtkamers

Wilt u meer weten? Kom gerust bij ons langs in Enschede. Plan een afspraak voor een persoonlijk gesprek. U kunt dan ook ons ruime assortiment haarwerken en pruiken bekijken en eventueel passen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor al uw vragen over haaruitval. Neem contact met ons op of maak direct een afspraak!