Haaruitval schildklier

Soms vindt er haaruitval door een traag werkende schildklier plaats. Dit is naast vermoeidheid één van de symptomen bij schildklierproblemen. Een te snelwerkende schildklier kan overigens ook haarverlies veroorzaken. Laat u adviseren door Confident Haarzorg voor de beste oplossing in uw situatie.

Haaruitval door schildklier?

Als uw schildklier trager werkt maakt uw lichaam te weinig schildklierhormoon aan. Dit leidt tot een tragere stofwisseling en soms tot overgewicht. Daarnaast hebben mensen met een dergelijke schildklierstoornis vaak last van:

  • Vermoeidheid en slaapstoornissen
  • Het snel koud hebben
  • Een lage bloeddruk
  • Verhoogde cholesterolspiegel
  • Haaruitval

Dit zijn slechts een paar symptomen die op kunnen treden bij een traag werkende schildklier. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat deze allemaal per definitie bij iedereen voorkomen. Ook betekent het niet dat als u deze klachten heeft u sowieso een schildklierstoornis heeft. Ga daarom altijd eerst even langs bij een arts of specialist als u dat nog niet gedaan heeft. Bloedonderzoek kan uitwijzen of het om een schildklierstoornis gaat.

Oorzaken schildkliervertraging

De oorzaken van een schildkliervertraging zijn divers en kunnen bijvoorbeeld een ziekte of schildklierontsteking zijn, een verkeerde levensstijl of zwaar chronisch tekort aan specifieke vitamines betreffen. Sommige atleten bijvoorbeeld overtrainen zichzelf, waardoor het lichaam in een soort overlevingsstand gaat. Het is soms ook een gevolg van alcoholisme of chronische stress.

Oplossingen haaruitval schildklierproblemen

Soms vindt haaruitval bij een trage schildklier verspreid plaats, soms ook pleksgewijs. Al het haar kan uitvallen, zowel de wenkbrauwen, wimpers als hoofdhaar zelf. Een pruik of haarstuk kan een oplossing zijn om uw dunne haar of kale plekken te camoufleren. Maak bovendien gebruik van kwalitatieve verzorgingsproducten, zodat u uw hoofdhuid goed verzorgt en schoonhoudt. Daarmee houdt u uw haar in optimale conditie, gelet op de omstandigheden.

Meer informatie

Bij ons bent u aan het juiste adres voor tips en adviezen bij haaruitval. Neem gerust contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.