Haaruitval vrouwen

Haaruitval bij vrouwen komt vaker voor dan u misschien denkt. Heeft u last van veel haaruitval en maakt u zich zorgen? Neem gerust contact op met de specialisten van Confident Haarzorg en laat u adviseren over een geschikte oplossing. Onze gecertificeerde en ervaren haarwerkspecialisten geven u alle zorg, tijd en aandacht. Onze haarwerkspecialist: "Met een scope bekijken wij hoe wij uw haar en hoofdhuid kunnen verbeteren"

Oorzaken haaruitval bij vrouwen

Soms zijn de oorzaken van haarverlies bij vrouwen duidelijk aanwijsbaar, zoals chemo, hormonale schommelingen of een slechte conditie van de hoofdhuid. Ook kan er sprake zijn van plotseling extreme haaruitval. De meest voorkomende soorten haaruitval bij dames zijn over het algemeen:

Wat te doen tegen haaruitval?

Haaruitval heeft veel invloed op uw dagelijks functioneren. Voor vrouwen is het een lastig onderwerp om over te praten. Toch raden wij aan uw probleem met een specialist te bespreken, zoals uw eigen huisarts. Daarnaast kunt u altijd bij ons terecht voor vrijblijvend advies, als u graag een keer uw probleem met iemand anders dan uw arts of specialist wilt bespreken. Bij Confident Haarzorg nemen wij altijd de tijd voor u. Tijdens een persoonlijk gesprek analyseren wij het haar en de hoofdhuid met een haaranalysecomputer.

Haaranalyse

5 tips om haaruitval te voorkomen

Ondanks dat u last heeft van veel haaruitval kunt er alsnog voor zorgen dat het haar dat overblijft in goede conditie blijft. Wij geven u graag 5 tips om verder haaruitval te voorkomen:

  1. Wees voorzichtig met uw haar. Gebruik milde shampoo en zorg goed voor uw hoofdhuid. De haarwerkspecialisten van Confident Haarzorg kunnen u advies geven over haarverzorgingsproducten die geschikt zijn. Dit gebeurt aan de hand van een hoofdhuidanalyse.
  2. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van een föhn, krultang of een stijltang.
  3. Verminder stress.
  4. Let op uw voeding. Goede voeding is erg belangrijk. Denk aan ijzer eiwitten, vitamine C, Omega-3 vetzuren, zink en biotine.
  5. Vermijd voeding die de haargroei remt of haaruitval bevordert. Vermijd vloeibare diëten met zeer lage caloriewaarden en vermijd het eten van rauw eiwit.    

Persoonlijke benadering

Bij Confident Haarzorg nemen wij altijd de tijd voor u. Tijdens een persoonlijk gesprek analyseren wij het haar en de hoofdhuid. Wij onderzoeken of een behandeling tegen haarverlies werkt en zo ja, welke. Wij helpen u vervolgens met de te nemen stappen. Dat kunnen haarproducten en hoofdhuidbehandelingen zijn, maar ook eventuele haarwerken en alle zaken rondom de verzekering. Onze service gaat verder dan alleen raad over (en styling van) haarwerk. Wij bieden u altijd een luisterend oor en geven u graag uitvoerig persoonlijk advies. Wel zo prettig! Bij ons bent u verzekerd van:

  • Eerlijk en duidelijk advies
  • Maximale privacy
  • Geen volle wachtkamers

Wilt u meer weten? Kom een keer bij ons langs in Enschede als u in de buurt bent of maak een afspraak.