Nieuwe haargroei na haaruitval

Afhankelijk van de oorzaak van haaruitval groeit uw haar na een bepaalde periode weer terug. De meeste vormen van haarverlies kunnen niet zomaar worden genezen. Er zijn echter wel verschillende behandelingen die haarverlies in veel gevallen kunnen vertragen en mogelijk zelfs stoppen. Benieuwd of uw haar weer teruggroeit? Confident Haarzorg geeft een overzicht.

haargroei na haaruitval

Alopecia areata

Alopecia areata betekent pleksgewijze kaalheid. Op het hoofd of in het gezicht ontstaan kale plekken. Bij de meeste mensen met alopecia areata groeit het haar binnen een jaar weer terug.

Alopecia diffusa

Diffuse kaalheid (alopecia diffusa) is vaak tijdelijk en er is mogelijk sprake van telogeen effluvium (haaruitval door stressfactoren). Er bevinden zich meer haren in de rustfase dan gebruikelijk. De haaruitval kan drie of vier maanden na de ziekte of andere aandoeningen doorgaan. De haaruitval is gewoonlijk tijdelijk en het haar groeit weer aan.

Alopecia universalis

Alopecia universalis resulteert in volledig verlies van lichaam- en hoofdhaar. Ook bij deze vorm van alopecia blijven de haarfollikels leven. In veel gevallen kan de haargroei zelfs na vele jaren van kaalheid terugkeren.

Alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica wordt ook wel aangeduid als mannelijke kaalheid. Het haarverlies is bij deze vorm van kaalheid onomkeerbaar. Het haar dat weg is blijft weg.

Haaruitval door medicijngebruik

Haaruitval door bijvoorbeeld het gebruik van de anticonceptiepil of antibiotica is tijdelijk van aard. Ook na een chemotherapie begint uw haar terug te groeien. Bij sommigen is dat meteen, bij anderen pas na 1 of 2 maanden. Maar het is ook mogelijk dat uw haar nog tijdens de chemotherapie al begint te groeien. Vaak is dat dan net voor of tijdens de laatste kuur. 

Haaruitval door stress

Haaruitval door stress is meestal tijdelijk en een reactie op een gebeurtenis (telogeen effluvium).

Onze oplossingen bij haaruitval

Afhankelijk van de oorzaak van uw haaruitval bieden wij verschillende oplossingen. Veel mensen die te maken krijgen met haaruitval kiezen voor een pruik of haarstuk. Dit is een snelle oplossing die u helpt het dagelijks leven weer volledig aan te kunnen. Wij bieden een ruime selectie aan haarwerken van hoge kwaliteit.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de beste verzorgingsproducten die uw hoofdhuid en haar op de juiste manier verzorgen. Zo is de Advanced Hair Restoration lijn van Mediceuticals een speciale verzorgingslijn die zich specifiek richt op haaruitval en dunner wordend haar. 

Deze lijn bestelt u eenvoudig in onze webshop.

Meer informatie

Wilt u graag meer weten over haaruitval of staat uw type haaruitval er niet bij? De ervaren haarspecialisten van Confident Haarzorg staan voor u klaar om u te informeren. Maak gerust een vrijblijvende afspraak. Bel naar 053 - 488 44 08 of info@confidenthaarzorg.nl.