Droge of geïrriteerde hoofdhuid en haaruitval

Jeuk en een droge hoofdhuid zijn vervelend en zorgen ervoor dat u gaat krabben. Vaak heeft u door dit krabben ook last van witte schilfers op de hoofdhuid. Dit kan erg ongemakkelijk zijn. Bij een gezonde hoofdhuid zorgt krabben niet voor witte schilfers, maar bij een ontsteking van de hoofdhuid wordt de hoornlaag sneller afgestoten waardoor er een hoop dode cellen ontstaan (witte schilfers). Confident Haarzorg biedt verschillende oplossingen om dit tegen te gaan.

Droge hoofdhuid

De oorzaken van een droge of geïrriteerde hoofdhuid

Er zijn verschillende factoren die een droge of geïrriteerde hoofdhuid en haaruitval kunnen veroorzaken:

  • Atopisch eczeem en psoriasis
  • Zeepproducten, zoals shampoo
  • Geneesmiddelen
  • Huidveroudering
  • Hormonen
  • Erfelijk bepaald
  • Stress

Verschillende vormen van een droge of geïrriteerde hoofdhuid

Naast verschillende oorzaken zijn er ook verschillende vormen van een geïrriteerde hoofdhuid.

Schimmelinfecties van de hoofdhuid

Een schimmel op de hoofdhuid zorgt ervoor dat een gedeelte bedekt is met witte schilfers. Bij deze vorm heeft u ook last van haaruitval. Het komt vaak voor bij kinderen.

Roos (seborrhoïsch eczeem)

Roos is een milde en jeukende ontsteking van de hoofdhuid. Dit veel voorkomend verschijnsel wordt veroorzaakt door een gist (Pityrosporon ovale). Deze gist is bij iedereen op de hoofdhuid aanwezig. De een heeft meer aanleg om hierdoor roos te krijgen dan de ander. De schilfering bij roos is fijn en wit, of gelig en grof. Kenmerkend is dat de schilfers niet vastzitten op de hoofdhuid.

Psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening waarbij er sprake is van dikke witte schilfers op de hoofdhuid. Anders dan bij eczeem zitten de (witte) schilfers relatief vast aan de hoofdhuid. Daarnaast zijn de schilfers groot. Psoriasis van het behaarde hoofd jeukt vaak, maar psoriasis op andere plekken op het lichaam jeukt vaak niet.

Eczeem

Eczeem op de hoofdhuid uit zich in een rode huid met wit-gele schilfers. Deze vorm wordt net als roos veroorzaakt door de gist Pityrosporon ovale. Herkenbaar is de schilferige randen bij de haarlijn. De schilfering bevindt zich meestal ook rond de wenkbrauwen en neus.

Onze oplossing

Om een goed beeld te krijgen van uw hoofdhuid en de conditie van uw haar voeren wij altijd een haaranalyse uit. Naar aanleiding van de uitkomst geven we u een volledig persoonlijk advies over de beste behandeling voor uw haarprobleem. Afhankelijk van de uitkomst adviseren we producten die de klachten tegengaan en/of oplossen.

Maximale privacy en eerlijk advies

U kunt onze producten voor haar- en hoofdhuidbehandeling direct bestellen in onze webshop. Wilt u zeker weten dat u het juiste product bestelt? Neem dan gerust contact met ons op. Wilt u liever persoonlijk contact? Kom dan langs bij ons in de salon. Bij ons bent u altijd verzekerd van maximale privacy en eerlijk en duidelijk advies.