Tips tegen haaruitval

Heel veel mensen hebben ermee te kampen: haaruitval. Wanneer u dit voor het eerst ontdekt, bent u natuurlijk geschokt. Gelukkig is er genoeg wat u kunt doen om dit proces te stoppen of te vertragen. Wij geven u graag 5 tips om verder haaruitval te voorkomen.

1.    Eet gezond

Als u gezond eet dan krijgt uw lichaam precies binnen wat het nodig heeft zodat het gezond en glanzend haar kan produceren. Om sterk en gezond haar te creëren heeft uw lichaam de juiste voedingsstoffen nodig. Een overzicht van goede voedingsstoffen:

  • Omega-3 vetzuren maken uw haar sterker en glanzend (in vette vis en zaden zoals lijnzaad)
  • Vitamine A, B en C zorgen ook voor gezonder haar (in groenten en fruit)
  • De mineralen zink en ijzer bevorderen de haargroei (in volkoren producten zoals zilvervliesrijst en volkorenbrood).
  • Proteïnen en calcium (eiwitten) zijn belangrijk. Deze zorgen voor een sterke en volle haardos. Proteïnen vindt u in ei, vlees, vis, sojaproducten, noten en peulvruchten. Calcium vindt u in zuivelproducten.

2.  Neem supplementen

Als u het lastig vindt om vers, onbewerkt en natuurlijk te eten, kunt u ook kiezen voor vitamine supplementen. Supplementen die goed bekend staan als haarverbeteraars zijn: vitamine B en C, zwavel (te koop onder de naam MSM), L-cysteïne, kiezelzuur en zink.

3.  Zorg voor een goede doorbloeding

Als uw doorbloeding niet goed is, is de kans op haaruitval groter. Heeft u regelmatig last van koude handen en voeten? Grote kans dat uw schildklier niet goed functioneert. Ga in zo’n geval naar uw dokter, want een slecht werkende schildklier kan u nog veel meer klachten opleveren. Ook goed: bezoek regelmatig de sauna. Ook dan wordt uw hoofdhuid goed doorbloed. Een zachte hoofdmassage kan ook helpen om de doorbloeding op gang te houden.

4.  Vermijd agressieve haarproducten

Haarproducten kunnen vrij agressief zijn, zoals shampoo. Deze producten lossen de vetlaag van de hoofdhuid op. Ook dringen toxines daardoor gemakkelijk via de huid het lichaam binnen. Wij hebben verschillende natuurlijke haarproducten beschikbaar waarbij dit niet gebeurt.

5.  Verminder stress

Stress is een killer voor uw haar. Onder stress maken de bijnieren meer adrenaline aan. Dat blijft door de slechte doorbloeding van de hoofdhuid lang aanwezig en komt ook in het talg terecht in de vorm van melkzuur. Melkzuur beschadigt vervolgens de haarwortels en zo sterft de betreffende haar af. Zorg dus voor voldoende nachtrust, beweeg en doe leuke dingen.

Wilt u meer informatie en gespecialiseerd persoonlijk advies?

Heeft u last van haaruitval? Een gecertificeerde haarwerkspecialiste van Confident Haarzorg kan met u, in een persoonlijk gesprek, de mogelijkheden doornemen die het beste passen in uw persoonlijke situatie. Maak gerust een vrijblijvende afspraak of bel voor meer informatie 053 - 488 44 08.