Haaruitval kind

Haaruitval bij kinderen kent diverse oorzaken en gradaties. Heeft uw kind last van haarverlies? Kom bij ons langs of maak een vrijblijvende afspraak. De professionele haarwerkspecialisten vertellen u dan meer over de eventueel te nemen stappen en mogelijke oplossingen.

Haaroplossingen voor kinderen

Oorzaken haaruitval bij kinderen

Als er haaruitval bij kinderen of jongeren plaatsvindt is de schrik in eerste instantie natuurlijk groot. Is mijn kind ziek? Wordt de haaruitval erger? De eerste stap is een bezoek aan een arts of specialist die onderzoek doet zodat u een goede diagnose krijgt. De oorzaken van haaruitval zijn namelijk heel divers. Denk hierbij aan:

  • Voeding
  • Een traumatische gebeurtenis
  • Ziekte, schimmels of infecties.

Er bestaat ook een aandoening die Trichotillomanie heet. Mensen met deze aandoening trekken dwangmatig hun haar uit. Daarnaast wordt bij kinderen regelmatig alopecia areata gediagnosticeerd.

Haaruitval bij mijn kind, en nu?

Als uw arts de precieze oorzaak heeft ontdekt is het vaak van belang allereerst deze oorzaak weg te nemen. Het haar groeit dan meestal (afhankelijk van de aandoening) weer terug. De haaruitval of kale plekken kunnen zich ook verder uitbreiden. Wordt uw kind veel gepest vanwege de haaruitval? Is zwemmen of de gymles een ware beproeving? Soms neemt de onzekerheid de overhand. Wij verwijzen u graag door naar Stichting Haarwensen. Zij zorgen ervoor dat kinderen een mooie pruik kunnen dragen, zonder dat daar kosten aan zijn verbonden voor de ouders. Is de haaruitval niet dermate ernstig dat een pruik nodig is? Onze specialisten helpen u en uw kind graag om een goede oplossing te vinden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over haaruitval bij kinderen? Bel gerust 053 - 488 44 08 of stuur een e-mail naar info@confidenthaarzorg.nl. Wilt u liever langskomen voor persoonlijk gesprek? Maak dan een afspraak!