Schilfers op de hoofdhuid, zo kom je er vanaf

Schilfers op de hoofdhuid, zo kom je er vanaf

Heeft u last van een schilferige hoofdhuid? Dit is vaak het gevolg van een droge en jeukende hoofdhuid waar gedurende de dag vaak aan gekrabd wordt. Een droge hoofdhuid zorgt niet voor de vervelende witte schilfers, maar het krabben wel. Bij een ontstoken hoofdhuid wordt de hoornlaag sneller afgestoten waardoor er dode cellen ontstaan wat leidt tot witte schilfers.

Schilfers op de hoofdhuid kunnen ontstaan door verschillende factoren zoals eczeem, psoriasis, roos, verkeerde shampoos, geneesmiddelen, hormonen en stress. In dit artikel wordt verder ingegaan op het gebruik van verkeerde shampoos en roos.

Schilferende hoofdhuid door roos en agressieve shampoos

Roos wordt veroorzaakt door een gist (Pityrosporum) die op ieders hoofdhuid aanwezig is. Bij roos is er een milde ontsteking op de hoofdhuid door die gist, waardoor jeuk ontstaat. Omdat sommige personen een gevoeligere hoofdhuid hebben dan anderen, is de kans op ontstekingen en roos groter. Meer weten over roos en het verband met haaruitval? Lees dan onze blog: Het verband tussen roos en haaruitval.

Ook agressieve shampoos kunnen een schilferende hoofdhuid veroorzaken. Deze tasten de natuurlijke beschermlaag van de hoofdhuid aan waardoor irriterende stoffen gemakkelijker op de hoofdhuid kunnen inwerken. Met een schilferende en jeukende hoofdhuid tot resultaat.

Bij een schilferige hoofdhuid wordt het gebruik van shampoos die sulfaten, kunstmatige geurstoffen en sterke bewaarmiddelen bevatten afgeraden. Ook shampoos met siliconen kunnen irriterend werken. Bijna alle shampoos uit de supermarkt en drogisterij bevatten deze ingrediënten. 

Mediceuticals Scalp Therapies shampoos

De producten uit de Scalp Therapies lijn van Mediceuticals bevatten geen agressieve ingrediënten en zijn zeer geschikt bij het behandelen van roos, een schilferende hoofdhuid en een droge hoofdhuid.

X-Folate is een shampoo voor diverse hoofdhuidproblemen. Het kalmeert de droge, schilferige en rode hoofdhuid en is daarnaast zeer geschikt om roos te behandelen. X-Folate is dagelijks te gebruiken en veilig voor gekleurd haar. Bij zeer hardnekkige klachten wordt een voorbehandeling met Therarx aangeraden.

Voor meer hydratatie is de X-Derma shampoo geschikt. Deze shampoo verzorgt bij een droge en schrale hoofdhuid en kalmeert en hydrateert door het ingrediënt aloë vera. Ook de X-Derma shampoo is veilig te gebruiken bij gekleurd haar.

schilfers hoofdhuid shampooschilfers hoofdhuid shampooschilfers hoofdhuid shampoo

 

Al onze pruiken staan online, bekijk ze