De oorzaak van inhammen

Inhammen zijn driehoekige kale plekken en ontstaan net boven de slaap. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen kunnen inhammen krijgen. Inhammen zijn een teken van beginnend haaruitval. De kale plekken aan de linker- en rechterzijde van het hoofd worden veroorzaakt door een teruglopende haargrens.

Oorzaken inhammen

Er zijn verschillende oorzaken waarom inhammen kunnen ontstaan.

  • Stress

Stress heeft veel invloed op de conditie van uw haar. Door stress zorgen hormonen ervoor dat er melkzuren vrijkomen op de hoofdhuid. De haarwortel kan hier aangetast worden. Haren sterven in dat geval af. Hoe meer stress, hoe meer melkzuren, hoe groter de kans op dunner wordend haar, haarverlies en kaalheid.

  • Vitaminetekort

Haargroei staat gelijk aan vitaminen en mineralen. Zink en ijzer zijn de twee belangrijkste vitaminen. Deze vindt u onder andere vinden in rood vlees, vis, peulvruchten, rijst, eigeel, noten, brood en tomaten. Een ongezond dieet (en dus vitaminetekort) heeft effect op uw haar. Eet daarom gezond en kies voor een voedzaam en vitaminerijk dieet (eventueel aan te vullen met vitaminesupplementen).

  • Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling ervaren veel vrouwen haaruitval. Vaak over de hele hoofdhuid, maar kijk niet op van inhammen of bepaalde plekken die extreme uitval vertonen. Dit is een proces waar zwangere vrouwen doorheen moeten en waar weinig aan kan worden gedaan.

  • Erfelijk bepaald

Het kan erfelijk bepaald zijn of u inhammen krijg. Als inhammen groter worden is er sprake van androgene of erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Bij erfelijke kaalheid trekt de haargrens zich terug tot een denkbeeldige lijn tussen de oren. De kruin wordt kaal, maar er blijft wel haar op het achterhoofd en rond de oren.

Onze oplossingen bij inhammen

Heeft u inhammen en herkent u één van de bovenstaande oorzaken? De specialisten van Confident Haarzorg helpen u graag met een persoonlijke oplossing, zoals:

  • Een haar- en/of hoofdhuidbehandeling
  • Haarstuk of pruik op maat – met of zonder medische indicatie.
  • Behandel- en haarproducten die de gezondheid van uw hoofdhuid verbeteren en de haargroei stimuleren.

Met onze persoonlijke benadering zorgen wij ervoor dat u zich weer mooi voelt. Voortaan gaat u vol zelfvertrouwen weer de deur uit!

Kosteloze haaranalyse

Confident Haarzorg biedt oplossingen voor inhammen. U bent van harte welkom (liefst op afspraak) voor een kosteloze diagnose via onze haaranalysecomputer. Hiermee analyseren wij de conditie van uw haar, haarzakjes en hoofdhuid. Op basis van deze analyse geven wij u een volledig persoonlijk advies over producten die de gezondheid van uw hoofdhuid verbeteren en de haargroei stimuleren.

Altijd persoonlijk advies

Bij Confident Haarzorg geven we u altijd persoonlijk advies. De ervaren haarspecialisten van Confident Haarzorg staan altijd voor u klaar om u te informeren. Wel zo prettig! Bij ons bent u verzekerd van eerlijk en duidelijk advies en maximale privacy. Wilt u meer weten? Kom bij ons langs in Enschede of maak een afspraak!