Dunner wordend haar bij vrouwen

Heeft u ook last van dun haar? U bent niet de enige, want dunner wordend haar bij vrouwen komt vaker voor dan u denkt. Het haar kan onder andere dunner worden door chemische behandelingen, styling met verhitte apparaten, stress of medicatie. Maar het haar kan ook vaak dunner worden door hormonale veranderingen zoals vrouwen merken in de overgang.

Confident Haarzorg, een haarwerksalon in Enschede, biedt praktische oplossingen voor dunner wordend haar en geeft u uw zelfvertrouwen weer terug!

Dun haar oplossingen

De oorzaken van dunner wordend haar

Door verschillende oorzaken kan uw haar dunner worden.

 • Vitaminetekort (ijzer of vitamine B)
 • Extreem diëten
 • Fysieke of psychische stress
 • Ziekte of langdurige medicijngebruik (dit kan zelfs haaruitval tot gevolg hebben).
 • Erfelijk bepaald. Deze vorm van haaruitval wordt alopecia androgenetica genoemd.

Tips bij dun wordend haar

Wij van Confident Haarzorg geven u graag tips om dunner wordend haar goed te verzorgen.

 • Voeding: Mooi en gezond haar begint bij goede voeding. Ook het drinken van voldoende water, niet roken en geen alcohol drinken dragen bij aan het voorkomen van dun haar. Een overzicht van goede voedingsstoffen:
 • Omega-3 vetzuren maken uw haar sterker en glanzend (in vette vis en zaden zoals lijnzaad)
 • Vitamine A, B en C zorgen ook voor gezonder haar (in groenten en fruit)
 • De mineralen zink en ijzer bevorderen de haargroei (in volkoren producten zoals zilvervliesrijst en volkorenbrood).
 • Proteïnen en calcium (eiwitten) zijn belangrijk. Deze zorgen voor een sterke en volle haardos. Proteïnen vindt u in ei, vlees, vis, sojaproducten, noten en peulvruchten. Calcium vindt u in zuivelproducten.
 • Sport en zorg voor zo weinig mogelijk stress
 • Veel bewegen en sporten is goed voor de doorbloeding van uw lichaam, dus ook voor uw hoofdhuid. 
 • Daarnaast is het goed om af en toe uw hoofdhuid te masseren voor plaatselijke doorbloeding van de hoofdhuid. Om uw huidkwaliteit te verbeteren is het ook belangrijk om zo min mogelijk te stressen. Probeer vaak te ontspannen!

Naast bovenstaande tips biedt Confident Haarzorg natuurlijk ook praktische oplossingen voor dunner wordend haar.

Dunner wordend haar, wat nu?

Veel vrouwen krijgen ermee te maken: dunner wordend haar. Hierdoor kan zelfs de hoofdhuid te zien zijn. Dat kan u onzeker en ongelukkig maken. Gelukkig zijn er goede producten voor dun haar op de markt die uw haargroei bevorderen en zorgen voor meer volume. Zo is er van Mediceuticals een speciale vrouwenlijn, Mediceuticals for Women, ontwikkelt die bijdraagt aan het voorkomen van haaruitval en dun haar bij vrouwen.

Mediceuticals Cellagen   Mediceuticals Folligen   Mediceuticals Vitatin

En als dat niet voldoende helpt, bieden mooie, natuurlijk ogende haarwerken en haardelen uitkomst. Wij van Confident Haarzorg zoeken altijd naar de voor u beste oplossing. Wij geven u niet alleen raad over (en styling van) haarwerk, maar bieden u altijd een luisterend oor en geven u graag uitvoerig persoonlijk advies!

Afspraak maken

Maak gerust een vrijblijvende afspraak. Wij zorgen er graag voor dat u binnenkort weer vol zelfvertrouwen over straat gaat. U kunt onze producten voor haar- en hoofdhuidbehandeling ook direct bestellen in onze webshop. Wilt u zeker weten dat u het juiste product bestelt? Neem dan gerust even contact met ons op: 053 - 488 44 08 of info@confidenthaarzorg.nl.