Oorzaken dunner wordend haar

Heeft u last van dunner wordend haar? Zowel bij mannen als vrouwen kan dit voor veel onzekerheid zorgen. Er zijn verschillende oorzaken waarom uw haar dunner wordt. Confident Haarzorg biedt praktische oplossingen voor dunner wordend haar.

oorzaken

De oorzaken van dunner wordend haar

Door verschillende oorzaken kan uw haar dunner worden. Wanneer de gehele haardos door haaruitval dunner is geworden kan de hoofdhuid, zelfs als de desbetreffende persoon van nature dik haar heeft, zichtbaar worden. Er zijn verschillende oorzaken voor het dunner worden van de hoofdharen. De belangrijkste oorzaken waarom haar dunner wordt zijn:

  • Erfelijkheid (alopecia androgenetica)
  • Extreem diëten
  • Stress. Uw haar wordt meestal tijdelijk dunner in een reactie op een stressvolle gebeurtenis.
  • Langdurig medicijngebruik (bijv. door bestralingen en/of chemotherapie ter behandeling van kanker). Tijdens bijvoorbeeld chemotherapie is de kans groot dat uw haar dunner wordt en/of uitvalt.
  • Een vorm van alopecia. Dit uit zich in het ontbreken of verliezen van haar, bijvoorbeeld pleksgewijs.
  • Hormonale haaruitval, bijvoorbeeld door de overgang.

Onze oplossingen bij dunner wordend haar

Herkent u één van de bovenstaande oorzaken?  De specialisten van Confident Haarzorg helpen u graag met een persoonlijke oplossing, zoals:

  • Een haar- en/of hoofdhuidbehandeling
  • Haarstuk of pruik (op maat) – met of zonder medische indicatie.
  • Behandel- en haarproducten 

Wat de geschikte oplossing voor u ook wordt; wij zorgen ervoor dat u zich weer mooi voelt. Voortaan gaat u vol zelfvertrouwen weer de deur uit!

Haaranalyse en advies

Confident Haarzorg biedt oplossingen voor dunner wordend haar. Een verzorgd kapsel is een waardevol bezit. U bent van harte welkom (liefst op afspraak) voor een kosteloze diagnose via onze haaranalysecomputer. Hiermee analyseren wij de conditie van uw haar, haarzakjes en hoofdhuid. Op basis van deze analyse geven wij u een volledig persoonlijk advies over producten die de gezondheid van uw hoofdhuid verbeteren en de haargroei stimuleren. Na vier tot zes weken kijken wij of de behandeling aanslaat of dat wij moeten overgaan op een andere behandeling.

Altijd een luisterend oor

Bij Confident Haarzorg geven we u altijd persoonlijk advies. De ervaren haarspecialisten van Confident Haarzorg staan altijd voor u klaar om u te informeren. Wel zo prettig! Bij ons bent u verzekerd van eerlijk en duidelijk advies en maximale privacy. Wilt u meer weten? Kom bij ons langs in Enschede of maak een afspraak!