Oorzaken kaalheid

Kaalheid heeft veel invloed op het zelfvertrouwen, zowel bij mannen als vrouwen Of het nu gaat om matige of vergevorderde kaalheid; de problemen zijn heel divers en kennen verschillende oorzaken.

Wat te doen bij kaaldheid

Kaalheid oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken van kaalheid bij mannen en vrouwen te onderscheiden:

 • Erfelijkheid
  Kaalheid bij mannen (en soms ook bij vrouwen) is meestal het gevolg van erfelijkheid, leeftijd of een combinatie daarvan. Dit type kaalheid wordt ook wel alopecia androgenetica, of klassieke kaalheid, genoemd. Erfelijke kaalheid kenmerkt zich door het kaler worden bij de slapen en op de kruin. Langzaamaan loopt de kaalheid vanaf de slapen en de kruin in elkaar over en wordt men op de bovenkant van de schedel geheel kaal.
 • Stress
  Een andere oorzaak van kaalheid is stress. Dit kan zowel psychische stress maar ook lichamelijke stress zijn. Lichamelijke stress wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door een infectie, koorts, een dieet of een operatie. Psychische stress komt door emotionele pijn, overspannenheid of een burn-out. In alle gevallen maakt het lichaam een stresshormoon aan dat de haargroei stopt. Deze vorm van haaruitval wordt ook wel telogeen effluvium genoemd. De kaalheid is bijna altijd tijdelijk.
 • Een verstoord afweersysteem
  Het kan voorkomen dat u op zeer specifieke plekken kaal wordt. Dit wordt pleksgewijze kaalheid (alopecia areata) genoemd. Kaalheid uit zich in de vorm van ronde plekken. Vaak keert de haargroei na verloop van tijd weer terug of worden de plekken kleiner.
 • Chemotherapie
  Tijdens een chemokuur is de kans groot dat uw haar uitvalt. Dit kunt u helaas niet voorkomen. Het verlies van haar heeft veel impact op u en uw omgeving. De haaruitval is gelukkig tijdelijk: als de medicijnen zijn uitgewerkt groeit het haar weer terug.

Onze oplossingen bij kaalheid

Kaalheid is soms tijdelijk, maar kan vervelend genoeg ook permanent zijn. Om uw zelfvertrouwen weer terug te krijgen kiezen veel mensen die te maken hebben met kaalheid voor een pruik of haarstuk. Dit is een snelle oplossing die u helpt het dagelijks leven weer volledig aan te kunnen. Wij bieden een zeer ruime selectie aan haarwerken van kwaliteit met een hoog draagcomfort. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de beste verzorgingsproducten die uw hoofdhuid en haar (en eventuele haarwerk) op de juiste manier verzorgen.

Eerlijk en helder advies

Kiest u voor een haarwerk van Confident Haarzorg, dan kiest u voor een persoonlijke benadering. Onze dienstverlening kenmerkt zich door o.a.:

 • Eerlijk & helder advies
 • Maximale privacy
 • Geen volle wachtkamers

Wilt u meer weten of heeft u behoefte aan advies? Stap een keer bij ons binnen, neem contact met ons op via het contactformulier of maak een afspraak.