Kaalheid mannen

Kaalheid bij mannen is niet ongebruikelijk. Voor de één een natuurlijk feit en voor de ander een ongewenst probleem. Er bestaan veel oplossingen, zoals haarimplantaten, maar ook minder ingrijpende, zoals haarstukken en toupetten. Laat u vrijblijvend informeren door één van de haarwerkspecialisten van Confident Haarzorg.

Oorzaken kaalheid bij mannen

De meest voorkomende oorzaak van kaalheid bij mannen is erfelijkheid, ook wel de “klassieke mannelijke kaalheid” geheten. Een meer wetenschappelijke naam daarvoor is alopecia androgenetica. Lees meer over alopecia androgenetica en haaruitval. Pleksgewijze kaalheid (alopecia areata) komt ook voor bij mannen. Dit houdt haarverlies op specifieke plekken in en is van tijdelijke aard. Kaalheid – zowel tijdelijk als permanent – kan veel impact hebben op de psyche van de mens.

Behandeling mannelijke kaalheid

Het spreekt voor zich dat het van belang is de oorzaak van de kaalheid te achterhalen. Naast een bezoek aan uw arts, kunnen onze experts een haaranalyse uitvoeren. Met een computer controleren zij de conditie van de haarzakjes en de doorbloeding van de hoofdhuid. Dat geeft snel inzicht of behandeling helpt en zo ja, welke verzorgingsproducten u nodig heeft.

Oplossingen bij kaalheid

Sommigen kiezen ervoor niets aan kaalheid te doen. Anderen kiezen voor een haarwerk. Zeker op jonge leeftijd hebben mannen soms moeite de kaalheid te accepteren en kan het tot verminderd zelfvertrouwen leiden. Het wordt een obsessie, een té groot probleem. Gelukkig bestaan er veel natuurlijk ogende pruiken en haarstukken die in dat geval uitkomst bieden. Confident Haarzorg levert een compleet pakket, waaronder:

U bent bij ons altijd verzekerd van een haarwerk dat past bij uw gelaat en uitstraling. Een haarstuk dat de juiste dikte en kleur heeft, comfortabel is en niet opvalt in uw eigen haar.

Het kiezen van een haarwerk

Bij de keuze van het haarstuk speelt uw levensstijl ook een belangrijke rol. Wanneer u bijvoorbeeld veel in de buitenlucht sport of zwemt moet het haarwerk wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wij inventariseren alle wensen en eisen in een persoonlijk gesprek zodat u snel weer vol vertrouwen over straat gaat. Meer informatie? Kom een keer langs zonder of met afspraak en we nemen graag de mogelijkheden (in een privévertrek) met u door.