Overgang haaruitval (menopauze)


De overgang en haaruitval: een veel geziene combinatie... Veel vrouwen krijgen tijdens de menopauze te maken met haarverlies. De oorzaken en behandelingen van haarverlies lopen uiteen en zijn van allerlei factoren afhankelijk. Laat u adviseren door Confident Haarzorg voor de beste oplossing in uw situatie.

 

Oorzaken haaruitval in de overgang

De oorzaken van haarverlies dat optreedt tijdens en na de overgang verschillen. Een hoofdhuid- en haaranalyse geeft meer inzicht en sluit bepaalde zaken uit. Bij Confident Haarzorg staat een unieke haaranalysecomputer. Bovendien hebben onze medewerkers veel ervaring met haaruitval en de diverse oorzaken. Het resultaat? Een oplossing op maat, maar ook begeleiding van A tot Z.

Haaruitval bij Menopauze


Andere redenen en vormen


Andere vrouwen ervaren juist weer wisselende periodes met meer of minder haaruitval. IJzertekort of schildklierafwijkingen gaan regelmatig gepaard met de overgang en kunnen ook tot haaruitval leiden. Bovendien zijn er ook andere oorzaken van haaruitval hetgeen niet direct samenhangt met de overgang zelf, maar wel voorkomt bij vrouwen in de overgang. Denk hierbij aan:


Androgene haaruitval


Haaruitval tijdens de overgang kan een vorm van androgene haaruitval zijn. De hormoonhuishouding verandert tijdens de menopauze, waarbij de productie van oestrogenen sterk afneemt en de aanwezige androgenen relatief toenemen. Door deze verandering wordt het haar dunner. Het is vaak een erg langzaam voortschrijdend proces en valt niet altijd direct op.


Behandelingen haarverlies tijdens de overgang


De behandelingen van haarverlies in de overgang lopen uiteen en hangen helemaal af van de exacte oorzaak. Een haarwerk kan een oplossing zijn, al dan niet tijdelijk, zodat u zich weer een stuk zelfverzekerder voelt. Bij ons heeft u de keuze uit een grote hoeveelheid haarstukken en haardelen op maat, die passen bij uw uitstraling en uw leeftijd. Bovendien selecteren we alleen de beste haarproducten die uw hoofdhuid, haar of haarwerk op de juiste manier verzorgen. Wilt u meer weten? Breng gerust een bezoekje aan onze zaak in Enschede of neem contact met ons op.Mediceuticals kan een oplossing bieden voor haaruitval door overgang


Bent u in de overgang en heeft u last van haarverlies of dunner wordend haar? De specialisten van Confident Haarzorg staan voor u klaar. Tijdens een persoonlijk gesprek analyseren we uw haarprobleem en nemen we de mogelijkheden (en eventuele behandelingen) met u door.

afspraak maken


Over Confident

Confident Haarzorg: van haarwerk op maat tot en met onderhoud en declaratie bij uw zorgverzekeraar.


Wij bieden uiteenlopende oplossingen en salonbehandelingen bij hoofdhuid- en haarproblemen.


U bent van harte welkom, ook zonder afspraak!

 

Confident Haarzorg
Brinkstraat 60
7512 EE Enschede
Telefoonnummer: 053 - 488 44 08

Gratis consult

Wilt u graag een afspraak maken voor een salonbehandeling, adviesgesprek, of om gewoon eens kennis te maken?

neem contact met ons op

Volg ons op:

Erkend haarwerker

Confident is een erkend haarwerker.
Hier leest u meer.