Vitamine B haaruitval


Haaruitval door vitamine-B tekort

Een tekort aan vitamine-B kan haaruitval veroorzaken. Dit tekort kan door uiteenlopende redenen ontstaan. Als u last heeft van haaruitval door een vitamine B-tekort is het natuurlijk van belang dit weer aan te vullen. Sommige mensen kiezen ervoor tijdelijk een haarwerk of haarstuk te dragen om hun dunne haar of kale plekken te verbergen.Vitamine-B tekort & haaruitval


Als u een tekort aan vitamine B heeft, openbaart dit zich in uiteenlopende symptomen die per persoon verschillend zijn. Het gaat dan om een tekort aan vitamine B12, maar ook vitamine B5 en B8.

B-vitamines zijn van belang voor de vorming van hemoglobine en rode bloedcellen. Het bloed transporteert zuurstof door het lichaam, waaronder de haarzakjes. Bovendien zijn B-vitamines nodig voor het immuunsysteem, een goede stofwisseling en het functioneren van het zenuwstelsel en de hersenen. Door het tekort werkt dit niet optimaal, hetgeen tot verschillende klachten leidt, zoals haaruitval, ontstekingen van de slokdarm, vermoeidheid en concentratieproblemen.  salonbehandeling hoofhuid en haar


haaruitval door vitamine b tekort


Oorzaken vitamine-B tekort

Ga naar uw huisarts als u vermoedt dat u een vitamine-B tekort heeft. Uw arts kan bloedonderzoek doen, wat inzicht geeft in het tekort, maar ook de oorzaak achterhalen. De oorzaken zijn divers, waaronder:

  • Ondervoeding
  • Verstoorde opname door maag/darmstoornissen
  • Auto-immuunziektes
  • Medicatie
  • Roken en alcoholisme

Een goede behandeling is vervolgens van belang. Het is onverstandig om zonder advies van een specialist voedingssupplementen te gaan slikken.

 


Oplossingen tegen haaruitval


Als haaruitval veroorzaakt wordt door een vitamine-B tekort, spreekt het voor zich dat als het tekort weer aangevuld is, de haargroei op den duur weer herstelt. Hier kan lange tijd overheen gaan, afhankelijk van de mate van het tekort en de oorzaak. Een goede verzorging van de hoofdhuid en het haar is essentieel om het haarverlies binnen de perken te houden, zover mogelijk.

Houd uw haar in optimale conditie: zorg voor een schone hoofdhuid en eet gezond, zodat de haarzakjes maximaal doorvoed worden. Het gebruik van kwalitatieve verzorgings- en stylingproducten zijn noodzakelijk, zodat de haarzakjes niet verstopt raken. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies over welke producten het beste zijn in uw situatie.


haarverlies door vitamine b tekort

 

Haarstuk of pruik


Denkt u erover om een haarwerk of pruik te nemen? Ook daarvoor bent u bij Confident Haarzorg aan het juiste adres. Bel 053 488 44 08, maak gebruik van het contactformulier om uw vraag te stellen of:

afspraak maken
Over Confident

Confident Haarzorg: van haarwerk op maat tot en met onderhoud en declaratie bij uw zorgverzekeraar.


Wij bieden uiteenlopende oplossingen en salonbehandelingen bij hoofdhuid- en haarproblemen.


U bent van harte welkom, ook zonder afspraak!

 

Confident Haarzorg
Brinkstraat 60
7512 EE Enschede
Telefoonnummer: 053 - 488 44 08

Gratis consult

Wilt u graag een afspraak maken voor een salonbehandeling, adviesgesprek, of om gewoon eens kennis te maken?

neem contact met ons op

Volg ons op:

Erkend haarwerker

Confident is een erkend haarwerker.
Hier leest u meer.