Persoonlijke begeleiding en vergoeding pruik

Confident Haarzorg biedt uiteenlopende oplossingen en salonbehandelingen bij hoofdhuid- en haarproblemen zoals haaruitvaldunner wordend haar en een slechte conditie van hoofdhuid en/of haar.

Naast haarwerk op maat verzorgen we ook graag het onderhoud van uw haarwerk en helpen we u bij de declaratie van de kosten bij uw zorgverzekeraar. Confident Haarzorg is erkend lid van de ANKO-vereniging, sectie haarwerken. Kwaliteit, professionaliteit en persoonlijke begeleiding vormen de rode draad in onze dienstverlening.

Vergoeding zorgverzekering voor een pruik en haarwerk

We regelen de declaratie van uw haarwerk bij uw verzekeringsmaatschappij, mits er natuurlijk een medische indicatie en verwijzing is. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten en houden ons daarin aan de vermelde bepalingen en voorwaarden. Als gecontracteerd zorgleverancier verzorgen we direct de vergoeding van het haarwerk, gelet op de basisvergoeding. U heeft er geen omkijken naar! We kijken bovendien graag met u mee naar de aanvullende vergoedingen die uw verzekeraar biedt en hoe u aanspraak kunt maken op de aanvullende vergoedingen.

 

U komt in aanmerking voor een vergoeding van een pruik/haarwerk bij geheel of gedeeltelijk kaalhoofdigheid als gevolg van een medische aandoening of behandeling van medische aard. Mannelijke kaalhoofdigheid is geen indicatie voor een pruik.


Vergoeding basisverzekering van een haarwerk

U heeft recht op een vergoeding van pruiken en haarstukken als u een medische indicatie heeft. De maximale basis vergoeding van een haarwerk of pruik in 2019 bedraagt €436. Als het haarwerk duurder is, zal het verschil door u zelf worden bijbetaald, tenzij u een aanvullende verzekering heeft.

Vergoeding aanvullende verzekering 

Diverse zorgverzekeraar geven een vergoeding voor een pruik en haarwerk. U komt hiervoor in aanmerking als u een aanvullende verzekering heeft. Ook komt u voor de vergoeding in aanmerking als de pruik of het haarwerk duurder is dan de maximale vergoeding die geldt vanuit de basisverzekering. Kortom, de zorgverzekeraar zal eerst vergoeden vanuit de basisverzekering (eigen risico van toepassing) en vervolgens bekijken wat de aanvullende verzekering als exra nog vergoedt.


Wat krijgt u niet vergoed?

Heeft u een medische indicatie, maar kiest u liever voor een alternatief zoals een sjaal, hoofddoekje, turban, bandana, buff of mutsje? Dan heeft u geen recht op vergoeding hiervan.


Voorwaarden voor vergoeding

U heeft een toelichting nodig van uw behandelend arts. Met de toelichting kunt u zich rechtstreeks wenden tot de gecontacteerde leverancier.


Welke kosten zijn voor u?

 • Voor pruiken en haarstukken geldt het eigen risico
 • Kosten boven de maximale vergoeding


Bijdrage Sociale Dienst

Mocht er sprake zijn van een eigen bijdrage en bent u niet in staat deze te betalen, dan kan de Sociale Dienst eventueel een bijdrage leveren. Hiervoor dient u echter zelf contact op te nemen met de Sociale Dienst in uw woonplaats.
 

Aanvragen en declareren

De aanvraag voor een vergoeding werkt als volgt:

 1. U vraagt aan uw behandelende arts een verwijsbrief mee voor een pruik/haarwerk.
 2. Neem de verwijsbrief mee en informeer voor die tijd bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding en/of hoe u verzekerd bent. Neem het pasje van uw zorgverzekering mee.
 3. Met de machtiging en de nota van de pruik/het haarwerk kunt u een vergoeding van uw zorgverzekeraar krijgen. Hoe u uw vergoeding ontvangt is per verzekeraar verschillend. U kunt ook de machtiging bij Confident Haarzorg achterlaten, dan zorgen wij voor verdere afhandeling. U betaalt bij aanschaf van een haarwerk aan Confident Haarzorg meestal alleen uw eigen bijdrage.
   

Aantal haarwerken

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u recht op één haarwerk/pruik per jaar en eventueel een reserve/wissel pruik. Voor exacte informatie over deze regeling kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Mocht u er zelf niet uitkomen, dan kijken we graag met u mee en helpen we u verder.


Service en nazorg Confident Haarzorg

Bij de dienstverlening van Confident Haarzorg staat persoonlijke aandacht voorop. Dat begint bij de eerste ontmoeting en gaat door tot aan de aanschaf van het haarwerk en/of andere producten, maar ook daarna!

Enkele kenmerken van Confident Haarzorg op een rij:

 • Geen wachttijden
 • Privéruimtes voor alle privacy
 • Gratis parkeren naast onze hoofdvestiging aan de Brinkstraat 66 in Enschede
 • Professionele zorg van ervaren en erkende haarwerkspecialisten
 • Alle tijd en aandacht die u nodig heeft
 • Regelmatig controles en onderhoud van uw haarwerk of haarstuk
 • Verzorging van uw declaratie richting uw zorgverzekeraar
 • Ruime voorraad haarwerken om uit te kiezen, ook maatwerk mogelijk
 • Wassen of stylen van uw haarwerk - klaar terwijl u wacht of even de stad in gaat.

Maak gerust een afspraak voor een gratis consult of bel 053 - 488 44 08 voor meer informatie.