Het verband tussen roos en haaruitval

Het verband tussen roos en haaruitval

Roos zijn huidschilfers tussen de haren op de hoofdhuid die ontstaan door een voortdurende vernieuwing van de huid. Wanneer deze vernieuwing overmatiger is dan normaal, kan roos ontstaan. In tegenstelling wat velen denken is roos niet gevaarlijk voor het haar en de hoofdhuid. Wel kan het als zeer vervelend worden ervaren en is het een factor waar veel personen zich voor schamen.

Een fabel is dat roos alleen voorkomt bij personen die het haar slecht verzorgen. Ook bij een goede haarverzorging en het regelmatig wassen van de hoofdhuid en het haar, kan roos ontstaan. Over het algemeen wordt roos het meest veroorzaakt door stress, te weinig rust, ongezonde voeding en het overmatig gebruik van verkeerde stylingsmiddelen zoals gel of haarlak.

Roos en haaruitval oorzaken

Over het algemeen lijdt roos niet direct tot haaruitval, maar kan hier indirect wel aan bijdragen. Roos zorgt voor een gevoelige, rode en jeukende hoofdhuid waardoor personen vaak geneigd zijn aan de hoofdhuid te krabben. Door het krabben kunnen de haarwortels verzwakken waardoor het haar op den duur kan uitvallen en haaruitval ontstaat. Ook ontstaan door het krabben schilfers op de hoofdhuid

Naast het vele krabben, kan ook stress (dat in relatie staat met roos) zorgen voor overmatig haaruitval. Haaruitval door stress is meestal tijdelijk maar kan toch als zeer vervelend worden ervaren. Deze vorm van haaruitval gaat gepaard met plotseling veel haarverlies en dunner wordend haar. In tegenstelling tot haaruitval bij roos, is er bij haaruitval door stress geen sprake van jeuk.

Verzorgende producten tegen roos

Ondanks dat er geen blijvende genezing is tegen roos, kan het wel onder controle worden gehouden met de juiste producten. Speciale shampoos ontwikkeld tegen roos kalmeren de hoofdhuid waardoor de vervelende irritatie en jeuk afneemt. Zo verlicht de Therarx shampoo van Mediceuticals jeuk, roodheid en een branderig gevoel op de huid en is het in combinatie met de X-Folate shampoo een effectief middel tegen roos. Deze geavanceerde behandeling is geschikt voor een serieuzere vorm van roos en vermindert de celproductie en opeenstapeling van dode huidcellen, wat zorgt voor een kalme en verzorgde hoofdhuid.

Ook de speciale Apaisant Lotion van La Biosthetique en de Apaisant Balsem helpen tegen roos.

Al onze pruiken staan online, bekijk ze