Hormonale haaruitval

Hormonen hebben veel invloed op het haar. Een verandering in de hormoonhuishouding kan dan ook soms haaruitval veroorzaken. De producten en diensten van Confident Haarzorg bieden uitkomst bij deze en andere vormen van haaruitval. Laat u vrijblijvend adviseren door één van de haarwerkspecialisten van Confident Haarzorg.


Soorten hormonale haaruitval

 

Er bestaan diverse soorten hormonale haaruitval, of anders gezegd: haaruitval die door hormonen of hormonale schommelingen wordt veroorzaakt. We zetten een aantal situaties op een rijtje:


 

Erfelijke hormonale haaruitval

De bekendste vorm van hormonale haaruitval is erfelijke kaalheid, alopecia androgenetica, waarbij het hormoon dihydrotestosteron (DHT) een grote rol speelt. Deze vorm van haaruitval wordt ook wel mannelijke kaalheid of haarverlies volgens het vrouwelijke patroon(HVP) genoemd.  

 

Hormonale haaruitval


Vrouwen worden meestal niet, in tegenstelling tot mannen, helemaal kaal. Bij vrouwen wordt het haar geleidelijk steeds dunner en minder stevig. Lees meer over alopecia androgenetica en over de oorzaak van deze erfelijke vorm van haaruitval.

 

 

Haaruitval bij overgang

 

Een veel voorkomende hormonale vorm van haarverlies bij vrouwen is haarverlies volgens het vrouwelijke patroon(HVP). Dit ziet er heel anders uit dan de meer herkenbare vorm mannelijke kaalheid. Bij HVP vindt haarverlies gelijkmatig plaats. Er is sprake van een zeer dunne haarstructuur, waardoor haren snel afbreken. Omdat deze vorm van haarverlies met name voorkomt bij vrouwen in de menopauze, is het aannemelijk dat er een hormonale oorzaak aan ten grondslag ligt.  

Haaruitval na zwangerschap


Tijdens de zwangerschap vindt een verandering in de hormoonhuishouding plaats. Deze hormonale verandering heeft ook invloed op de haarsituatie. Bij de een betekent dit een volle bos haar, bij de ander juist (extreme) haaruitval. Na de bevalling kan de haaruitval nog een paar maanden tot een jaar aanhouden. Als er geen kale plekken ontstaan, is het een kwestie van geduldig afwachten. De haaruitval kan niet voorkomen worden en is een normaal proces. Wel kan het geven van maximale verzorging (met goede verzorgingsproducten) helpen om uw haar soepel en gezond te houden. Lees meer over haaruitval bij zwangerschap en wat er te doen is tegen de haaruitval.

 

 

 

Haaruitval door stoornis schildklier

 

Soms is haaruitval een symptoom van een trage schildklier. Dit wordt ook wel hypothyreoïdie genoemd. Deze aandoening kan tijdelijk zijn, maar vaak is het chronisch. Het haarverlies wordt door een tekort aan het schildklierhormoon veroorzaakt. Een haarwerk of haarstuk kan een oplossing voor u zijn om de haaruitval te verhullen. 


Advies nodig?

De professionals van Confident Haarzorg hebben veel ervaring met verschillende soorten haaruitval, veroorzaakt door uiteenlopende ziektes of algemenere problemen. Welke oplossing of verzorgingsproducten het beste is in uw situatie, nemen zij graag tijdens een persoonlijk gesprek met u door. Bel 053 - 488 44 08 of:

afspraak maken

 Over Confident

Confident Haarzorg: van haarwerk op maat tot en met onderhoud en declaratie bij uw zorgverzekeraar.


Wij bieden uiteenlopende oplossingen en salonbehandelingen bij hoofdhuid- en haarproblemen.


U bent van harte welkom, ook zonder afspraak!

 

Confident Haarzorg
Brinkstraat 60
7512 EE Enschede
Telefoonnummer: 053 - 488 44 08

Gratis consult

Wilt u graag een afspraak maken voor een salonbehandeling, adviesgesprek, of om gewoon eens kennis te maken?

neem contact met ons op

Volg ons op:

Erkend haarwerker

Confident is een erkend haarwerker.
Hier leest u meer.