Haaruitval door trage schildklier

Soms vindt er haaruitval door een traag werkende schildklier plaats. Dit is naast vermoeidheid één van de symptomen bij schildklierproblemen. Een te snel werkende schildklier kan overigens ook haarverlies veroorzaken.


haaruitval door trage schildklier

Haaruitval schildklierstoornis


Als uw schilklier trager werkt, maakt uw lichaam te weinig schilklierhormoon aan. Dit leidt tot een tragere stofwisseling en soms tot overgewicht. Daarnaast hebben mensen met een dergelijke schildklierstoornis vaak last van:

  • Vermoeidheid en slaapstoornissen
  • Het snel koud hebben
  • Een lage bloeddruk
  • Verhoogde cholesterolspiegel
  • HaaruitvalDit zijn slechts een paar symptomen die op kunnen treden bij een traag werkende schildklier. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat deze allemaal per definitie bij iedereen voorkomen. Ook betekent het niet dat als u deze klachten heeft, u sowieso een schildklierstoornis heeft. Ga daarom altijd eerst even langs bij een arts of specialist als u dat nog niet gedaan heeft. Bloedonderzoek kan uitwijzen of het om een schildklierstoornis gaat.Oorzaken schildkliervertraging


De oorzaken van een schildkliervertraging zijn divers en kunnen bijvoorbeeld een ziekte of schildklierontsteking zijn, een verkeerde levensstijl of zwaar chronisch tekort aan specifieke vitamines betreffen. Sommige atleten bijvoorbeeld overtrainen zichzelf, waardoor het lichaam in een soort overlevingsstand gaat. Het is soms ook een gevolg van alcoholisme of chronische stress.


haaruitval door trage schildklierhaaruitval door trage schildklier


Oplossingen haaruitval schildklierproblemen


Soms vindt haaruitval bij een trage schildklier verspreid plaats, soms ook pleksgewijs. Al het haar kan uitvallen, zowel de wenkbrauwen, wimpers als hoofdhaar zelf. Een pruik of haarstuk kan een oplossing zijn om uw dunne haar of kale plekken te camoufleren. Maak bovendien gebruik van kwalitatieve verzorgingsproducten, zodat u uw hoofdhuid goed verzorgt en schoonhoudt. Daarmee houdt u uw haar in optimale conditie, gelet op de omstandighedenMeer informatie


Bij ons bent u aan het juiste adres voor tips en adviezen bij haaruitval. Neem gerust contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

afspraak makenOver Confident

Confident Haarzorg: van haarwerk op maat tot en met onderhoud en declaratie bij uw zorgverzekeraar.


Wij bieden uiteenlopende oplossingen en salonbehandelingen bij hoofdhuid- en haarproblemen.


U bent van harte welkom, ook zonder afspraak!

 

Confident Haarzorg
Brinkstraat 60
7512 EE Enschede
Telefoonnummer: 053 - 488 44 08

Gratis consult

Wilt u graag een afspraak maken voor een salonbehandeling, adviesgesprek, of om gewoon eens kennis te maken?

neem contact met ons op

Volg ons op:

Erkend haarwerker

Confident is een erkend haarwerker.
Hier leest u meer.