Alopecia

Alopecia is een haaraandoening die in verschillende vormen en gradaties voorkomt bij kinderen en volwassenen. Lees hieronder meer over deze aandoening. Kampt u of iemand in uw omgeving met alopecia? Bel gerust 053 488 44 08 of kom een keertje langs voor een vrijblijvend consult.

Alopecia areata & andere vormen


Alopecia is niet zozeer een ziekte, maar eerder de benaming voor het ontbreken of het verliezen van haar. We onderscheiden o.a.:

Eén van de bekendste vormen van haaruitval is alopecia areata, oftewel pleksgewijze haaruitval. Hierbij kan het kan het gaan om haaruitval van hoofdhaar, maar ook de baardstreek, de schaamstreek en de wenkbrauwen. De plekken waar haaruitval plaatsvindt zijn vaak rond of ovaal.  De plekken waarbij er haaruitval plaatsvindt zijn vaak rond of ovaal. Bij deze plekken vallen (vrijwel) alle haren uit, terwijl de huid eromheen een normale haargroei vertoond. Het gevolg is dat er één of meer kale gebieden ontstaan


In 5 tot 10% van de gevallen valt al het hoofdhaar uit: alopecia areata totalis. Valt al het lichaamshaar uit, dan heet dit alopecia areata universalis. Dit komt voor in 1 tot 2% van de gevallen. Er is sprake van alopecia diffusa als over het hele hoofd meer dan normaal haarverlies optreedt.

Alopecia areata verloopt vaak grillig en bij iedere patiënt anders. Bij verreweg de meeste mensen groeit het haar binnen twee jaar vanzelf terug.

Alopecia Confident Haarzorg


Oorzaken Alopecia

Omdat het proces van haarverlies (alopecia) voor iedereen anders verloopt blijft het zeer complex.
Het is daarom niet altijd gemakkelijk om meteen de oorzaak of een doeltreffende behandeling vast te stellen. Haarverlies kan een fysieke of psychische oorzaak hebben. De algemene oorzaken van overmatig haarverlies kunnen variëren van eetgewoonten, stress, gebrek aan mineralen tot medicijngebruik, stress en erfelijkheid. Andersom kunnen de problemen met het haar of de haargroei tot ernstige psychische problemen en zelfs tot depressies leiden, dit is per persoon verschillend.


Alopecia Confident Haarzorg


5 tips om haaruitval te voorkomen

U kunt ervoor kunnen zorgen dat het haar dat overblijft in goede conditie blijft. Een aantal mogelijkheden hiervoor zijn:

 • Wees voorzichtig met je haar
  Gebruik milde shampoo en zorg goed voor je hoofdhuid. De haarwerkspecialisten van Confident Haarzorg kunnen u advies geven welke haarverzorgingsproducten geschikt zijn voor uw haar en hoofdhuid.
 • Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van een föhn, krultang of een stijltang
 • Verminder stres
 • Goede voeding is erg belangrijk
  Denk aan ijzer eiwitten, vitamine C, Omega-3 vetzuren, zink en biotine.
 • Vermijd voeding die de haargroei remt of haaruitval bevordert
  Vermijd vloeibare diëten met zeer lage caloriewaarden en vermijd het eten van rauw eiwit.

 

Haarziekte alopecia bij kinderen en volwassenen


Alopecia komt voor bij jong en oud. Als u bij uw kind haaruitval constateert, zorgt dit voor veel onrust. U moet een weg vinden om op de juiste manier om te gaan met het haarverlies van uw kind. Ook bij volwassenen heeft alopecia veel impact. U bent niet ziek, maar u heeft wel een aandoening waar u dagelijks mee geconfronteerd wordt. Advies en ondersteuning (niet alleen van uw arts) is meer dan welkom. Daarvoor bent u bij Confident Haarzorg aan het juiste adres.     De beste producten in uw situatie


Wilt u meer informatie over Alopecia of wilt u niet wachten tot uw eigen haar weer terugkomt maar gewoon met een mooi verzorgd kapsel over straat? Met een haardeel of een compleet haarstuk, dat zorgt voor een natuurlijke look? Of wilt u uw haargroei sneller op gang brengen met goede producten die de haarfollikels stimuleren, zoals Numinox van Mediceuticals? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze ervaren haarspecialisten. In alle privacy bekijken we samen de beste mogelijkheden voor uw situatie. We helpen u graag!

Alopecia Mediceuticals Confident Haarzorg

Direct bestellen


U kunt onze producten voor haar- en hoofdhuidbehandeling ook direct bestellen in onze webshop. Wilt u zeker weten dat u het juiste product bestelt? Neem dan gerust even contact met ons op. Wilt u liever vrijblijvend advies? Kom dan langs bij ons in de salon.


afspraak maken


Over Confident

Confident Haarzorg: van haarwerk op maat tot en met onderhoud en declaratie bij uw zorgverzekeraar.


Wij bieden uiteenlopende oplossingen en salonbehandelingen bij hoofdhuid- en haarproblemen.


U bent van harte welkom, ook zonder afspraak!

 

Confident Haarzorg
Brinkstraat 60
7512 EE Enschede
Telefoonnummer: 053 - 488 44 08

Gratis consult

Wilt u graag een afspraak maken voor een salonbehandeling, adviesgesprek, of om gewoon eens kennis te maken?

neem contact met ons op

Volg ons op:

Erkend haarwerker

Confident is een erkend haarwerker.
Hier leest u meer.